Umeå Parkerings AB

Betala parkering

Biljettautomater

Läs alltid instruktionen på automaten. Ibland ska du betala i förskott och ibland gäller efterskottsbetalning genom in- och utcheckning. I våra biljettautomater kan du betala med följande kort: OKQ8, Preem, Shell, Cirkel K, St1, Volvo, Visa och Mastercard.

Biljettautomaten fungerar inte

Då och då kan det vara fel på automaten. I de fallen åtgärdar vi felet så fort vi får veta det. Tänk på att du alltid måste betala din parkeringsavgift.

Mobil betalning

Med din mobiltelefon kan du alltid betala för din parkering. En separat faktura från Parkster skickas till din hemadress och kan användas som underlag vid redovisning. Du kan även köpa långtidsbiljetter om det alternativet finns för parkeringen. Information finns på parkeringsplatsen.

Om du saknar svenskt personnummer måste du först skapa ett konto hos Parkster och registrera ditt kontokort där. Sen kan du betala både via sms och via appen. Gå till Parkster.se, klicka på ”Logga in” --> ”Skapa konto här” och följ instruktionerna.

Starta SMS Parkering

  1. Zonkod
  2. Mellanslag
  3. Registreringsnummer (inget mellanslag mellan bokstäver och siffror)
  4. Mellanslag
  5. Personnummer (10 siffror utan streck)
  6. Skicka till 0707-13 14 15

Exempel: 602 ABC123 7202098521

Personnumret behöver du bara ange första gången du sms-parkerar. Avsluta din parkering genom att skicka ordet avsluta till samma nummer. Serviceavgift 3 kr/parkering tillkommer.

För mer information om Parkster kan du klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

App

Med Parkster-appen är det enklare och snabbare att parkera. Appen läser av var du är och vilken taxa som gäller, du betalar bara för den tid du parkerar och du kan förlänga eller förkorta parkeringstiden. Parkerings-vakterna ser att du betalat genom sökning på ditt registreringsnummer. Det tillkommer inga avgifter förutom parkeringsavgiften. Parkeringsavgifter betalas månadsvis i efterskott med pappersfaktura, e-postfaktura, Visa eller Mastercard. Ladda ner appenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Felaktiga felanmälningar

När vi tagit emot en felanmälan på en biljettautomat har vi tidigare registrerat bilens registreringsnummer och låtit parkeringen vara avgiftsfri. Tyvärr får vi in felaktiga felanmälningar av biljettautomaterna och vi har sett att rutinen har missbrukats. Från och med den 23 november 2017 behöver du alltid betala för din parkering.

Information in englishPDF

Box 297, 901 06 Umeå, 090-16 15 50